luni, 28 mai 2012

Sa iesim din anonimat


Nu se stie cat de veche este arta tatuajelor, dar este cert ca exista de mii de ani. Popoarele primitive tatuau baietii adolescenti, iar daca ei nu suportau durerea, erau considerati inapti de lupta, deci inutili in grup. La fel se intampla si cu fetele tinere, iar daca ele nu faceau fata actiunii de tatuare, erau considerate incapabile de a da nastere vreunui copil. Atat baietii, cat si fetele care se vaitau de chinurile tatuarii, erau marcati si exclusi din trib.
Asadar tatuajele nu au aparut odata cu primele trupe rock, exista de cand lumea si au avut nenumarate semnificatii in istorie. Au fost folosite pentru a marca sclavii, criminalii, respinsii grupurilor, apoi s-a trecut la polul opus si se tatuau vitezii din lupte, curajosii, eroii, aristocraticii. Desenele pe corp au fost de multe ori facute si in scopuri spirituale, pentru a marca diverse credinte in zeitati.
Cercetatorii au descoperit ca arta tatuajelor s-a raspandit in timpul civilizatiei egiptene. Prin anul 2200 i.e.n., tatuajele au ajuns pana in sud-estul Asiei, ulterior fiind preluata si de restul populatiilor. Japonezii au fost interesati doar de aspectele decorative ale tatuajelor, ei devenind unii dintre cei mai buni in domeniu. Felul in care foloseau culorile si imaginatia au dat un nou inteles practicii tatuarii, inteles dezvoltat si pastrat pana in zilele noastre.
Si daca tot am ajuns la zilele noastre, in secolul 21 exista metode mult mai civilizate de a-ti face un desen pe corp. In saloane tatuaje intalnim specialistii in domeniu, artistii tatuatori, plini de talent, cu multa rabdare si atenti la cele mai mici detalii. Fiecare salon tatuaje este utilat cu aparatura moderna, sterilizata, speciala pentru arta tatuarii, asa ca daca vreti sa va infrumusetati corpul cu un desen, sau mai multe, intotdeauna sa apelati la profesionisti. Nu va incredeti in cei care practica fara autorizatie aceasta indeletnicire, deoarece riscurile infectarii pielii sunt foarte mari daca tatuajele sunt facute in medii necontrolate medical.
Daca nu aveti curajul de a incerca un tatuaj permanent sau daca aveti nevoie de timp pentru a va obisnui cu ideea, cereti angajatilor unui salon tatuaje bucuresti detalii despre tatuajele temporare. Acestea se realizeaza cu cerneala neagra sau henna si se aplica, in general, cu pensula. Intrucat se aplica pe stratul superior al epidermei, raman pe piele o perioada limitata de timp, aproximativ 20 sau 30 zile.
Ati fost admirati pentru desenul semi-permanent de pe corpul dumenavoastra? Indrazniti sa intrati intr-unul dintre grozavele saloane tatuaje bucuresti, pregatiti din timp modelul dorit pe hartie sau cereti cataloagele cu imagini din salon tattoo bucuresti. Consultati-va cu specialistii in tatuaje bucuresti, explicati-i ce doriti sa exprimati, cat de mare vreti tatuajul, ce culori preferati, toate aceste decizii le puteti lua corect, fara sa regretati ulterior, doar cu ajutorul artistilor profesionisti.
Evitati sa va puneti intrebari de genul “oare o sa mai vreau tatuajul si peste cativa ani?”, “nu o sa arat ciudata la batranete cu asa ceva pe trup?”. Daca vreodata in viitor veti dori sa scapati de tatuaj, reaminiti-va ce moment special, ce traire, ce ganduri v-au indemnat sa vi-l desenati si atunci veti realiza ca totul a avut un scop. Un tatuaj se face cand simtiti nevoia de a exprima ceva si ramane pe trup ca o poza draga, ca un suvenir pretios. Cat despre batranete, aveti o poveste grozava pentru nepoti, le puteti impartasi aventurile tineretii, printre care si isprava tatuajului.
Daca va simtiti intr-adevar curajosi, indrazniti sa pasiti si in saloane piercing bucuresti. Alegeti sa fiti diferiti cu un piercing in nas, spanceana sau depasiti-va limitele si optati pentru un astfel de accesoriu in zone deosebite, in limba sau chiar in zone intime. In concluzie, dati frau liber sentimentelor, gandurilor si iesiti din anonimat prin aplicarea unui tatuaj sau a unui piercing.


Source: Saloane Tatuaje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu